Klíčení semínek vám zajistí zásobu vitamínů nejen na zimu

sazenice zelí v kelímcích.jpg

Zvažujete, že byste se pustili do klíčení semínek? Skvělý nápad!
Klíčení semínek je jednoduchý způsob, jak sklidit bohatou úrodu křupavé zeleniny, aniž byste museli ponořit ruce do hlíny.
Úrodu získáte snadno už jen tím, že namočíte semínka, a poté je necháte v teplém a světlém prostředí vyklíčit. Bude to trvat sotva týden a získáte bohatou úrodu výhonků, se kterou můžete naložit podle svých chutí.
Výhonky se stanou skvělou součástí teplé i studené kuchyně, anebo je můžete konzumovat i jen tak, bez jakékoli úpravy. Ať už však s nimi naložíte jakkoli, tak důležité je, že jsou nabité vitamíny a minerály a dalšími důležitými látkami, které prospějí vašemu zdraví.
Především v zimním období roku vám dávka energie pro zdraví přijde vhod. Zelenina na záhoncích už není a ovoce v obchodech bývá ošetřeno spoustou jedovaté chemie, takže u něj podporu imunity také nenajdete. A jak všichni dobře víme, tak umělé preparáty z lékáren jsou drahé, a ještě ke všemu špatně stravitelné. Takže co zbývá? Přece pustit se do klíčení semínek!
V mladých výhoncích rostlin najdete přesně vše, co budete potřebovat pro zdraví. A to za pár korun, a přitom se nemusíte obávat žádné námahy. Pěstování klíčků je hračka, a můžete to svěřit i vašim dětem. Vždyť starat se o semínka a pozorovat klíčící rostlinky je skvělé dobrodružství!klíčící rostlinka.jpg
A co s mladými výhonky v kuchyni?
Ať už v kuchyni pobýváte rádi, anebo spíše ne, jistě nebudete mít problém výhonky zpracovat. Jestliže s nimi nechcete nic podnikat, můžete je jíst klidně i jen tak, třeba jako oříšky. Vždyť jsou křehké, šťavnaté a křupavé zároveň!
Ovšem budou se vám hodit i při vaření teplých anebo při přípravě studených jídel. Ať už je přidáte do salátů, do polévky anebo třeba do pomazánek, vaše jídlo dokonale zpestří. Třeba i jako příloha hlavního chodu. A co teprve, když se pustíte do přípravy jídel asijské kuchyně!