Podstatou kuchyně je adekvání plán

Podstatou kuchyně je adekvání plán


Zde skutečně platí pořekadlo, že je lepší dvakrát měřit a jednou řešit a nejen to. V kuchyni přeci jen stále platí, že trávíme více času a zejména je to jedna z místností, kde je účelnost a praktičnost prvořadým atributem. Tím si mnohé usnadníme a rovněž nás pak i vaření a pobyt strávený v kuchyni bude o to více bavit. Jak na to? Na co si dát pozor? Co neopomenout při pořizování či při rekonstrukci kuchyně?
 
kuchyň
 
Měření je základ
 
Prvým krokem je přeměření místnosti. Týká se to, ať už si budete kupovat kuchyň, či nechávat dělat kuchyň na míru nebo i v případě pouhé přeměny. Vyznačit si jakékoli vyčnívající body, tím je myšleno – topení, trubky apod. Jen tak se dá předejít k potenciálnímu problému, aby se vše do kuchyně náležitě vešlo a vyplnilo každé určené místo. Importantní je rozvržení vzdálenosti mezi spotřebiči, kuchyňskou deskou, dřezem apod.
 
Účelnost uspořádání
Je třeba si uvědomit, co nejčastěji potřebujeme a co je adekvátní mít poblíž dřezu či sporáku. Určitě je záhodno poblíž dřezu mít myčku na nádobí. V případě malé kuchyně lze mnoho věcí vyřešit chytře řešeným úložným prostorem či použití nástěnného odkapávače, drátěným programem či magnetické lišty na nože apod. Mějte na paměti, že některé spotřebiče je třeba zapojit prostřednictvím zásuvky, tudíž myslet i na tento nezanedbatelný detail.

kuchyně

Nábytek a spotřebiče
Vyběr je v rámci materiálu rozsáhlý, záleží na vaší představě, finanční situaci a zejména požadavcích. Vybírat můžete například ze dřeva, lamina či foliované MDF desky. V případě pracovní kuchyňské desky je volba mezi dřevem, laminem, umělým či přírodním kamenem. K dostání jsou také desky ze skla a nerezu.
Podstatou spotřebičů je prvořadé zvážení, jaké spotřebiče a pak zda i upřednostníne alternativu nově se vyrábějících vestavěných spotřebičů. Kuchyň s variantou vestavěných spotřebičů působí útulnějším a systematičtěji uspořádaným dojmem.

Na co si dát pozor aneb vyvarování se chyb
Mnohdy si omyly a chyby uvědomíme, až když je pozdě. Podstatné je při zařizování kuchyně myslet na potřebu a velikost odkládací plochy, nedostačující pracovní plocha, adekvátní umístění ledničky, zakoupení kvalitní a výkonné digestoře, ponechání volného prostoru u zdi, mít volné funkční a potřebné zásuvky, aby nebyly zastavěné nábytkem. 

Podstatou kuchyně je adekvání plán
Ohodnoťte příspěvek